luni, 24 ianuarie 2011

Miracolul apei


Apa, substanta cea mai intalnita pe intreg cuprinsul Terrei, este insa poate cea mai putin cunoscuta cu adevarat. Are proprietati fizice si chimice cu totul surprinzatoare, pe care oamenii de stiinta nu le pot explica nici pana astazi. In acest film se analizeaza natura cu totul deosebita a apei. Este frumos realizat si foarte placut de vazut.

Iata cateva dintre ideile expuse in film.
Orice alta substanta isi mareste volumul prin incalzire, in cazul apei insa lucrurile se intampla total opus. Apa care circula prin capilare poate atinge valori uluitoare ale presiunii, cum ar fi in interiorul unei seminte, in momentul germinatiei, ceea ce ii perminte sa patrunda cu usurinta chiar si prin beton. Apa are proprietati unice, care sfideaza legile generale ale fizicii. Daca una dintre aceste anomalii nu ar exista, viata pe Terra nu ar fi posibila. Este singura substanta existenta in 3 stari de agregare. Apa are cea mai mare tensiune superficiala, dintre toate substantele lichide. Poate urca, impotriva gravitatiei, prin trunchiurile copacilor, opunandu-se unor presiuni enorme.

Ultimele studii in domeniu au demonstrat faptul ca APA ARE MEMORIE: ea primeste, inregistreaza si pastreaza toate influentele din spatiul ce o inconjoara. Orice substanta care vine in contact cu apa, isi lasa o amprenta in structura acesteia. In vremuri stravechi, oamenii stiau acest lucu, de aceea utilizau vase din metale pretioase pentru pastrarea apei.
Pe masura ce primeste aceste influente, ea isi schimba proprietatile. Insa, COMPOZITIA CHIMICA RAMANE ACEEASI: H2O. Acest fapt contravine total teoriei clasice, care afirma ca singura care conteaza este compozitia chimica. Concluzia este: STRUCTURA APEI este mult mai importanta decat compozitia.

Structura reprezinta modul de organizare a moleculelor lichidului respectiv. Moleculele se grupeaza in grupuri moleculare (clustere). Acestea functioneaza ca niste celule de memorie, in care apa inregistreaza intreaga istorie a interactiunii sale cu lumea , exact ca pe o banda magnetica. Mai mult decat atat, acestea reprezinta structuri in care unele molecule pleaca si altele noi vin permanent, ceea ce ii confera o stabilitate foarte ridicata, pe perioade intinse de timp.

E greu de imaginat ca apa reactioneaza cand aprindem lumina, cand deschidem televizorul sau vorbim la telefonul mobil, dar exact aceasta se intampla. Structura apei, ca un sistem nervos, reactioneaza la orice, inregistreaza si stocheaza informatiile din jur. Instrumentele moderne au permis cercetatorilor sa inregistreze faptul ca fiecare dintre celulele de memorie ale apei contine 440.000 de unitati informationale, fiecare reflectand un stimul din mediul inconjurator.
De aceea, importanta majora o constituie modul in care moleculele de apa sunt "aranjate", precum literele unui alfabet, pot transmite diverse mesaje, in functie de ordinea in care sunt folosite.


Astfel, influentarea apei cu care intram in contact poate duce la efecte dintre cele mai incredibile. Apa reactioneaza la campurile magnetice, electrice, dar mai ales la emotiile umane.

-va urma-

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu