miercuri, 18 august 2010

Sos de rodii

Acest sos placut, dulce-acrisor, ingredient de mare pret in bucataria orientala, este utilizat atat in salate, cat si in diverse alte preparate, avand o aroma fina ce potenteaza gustul diverselor preparate culinare.

Reteta originala contine zahar si se bazeaza pe fierbere, insa in cele ce urmeaza eu va voi prezenta modalitatea de preparare fara zahar si fara foc, avand acelasi rezultat, insa pastrand intacte toate calitatile fructului proaspat.
Iata ce avem de facut: cumbinam sucul de la o rodie (poate fi obtinut cu usurinta utilizand storcatorul de citrice manual sau electric), cu 3 linguri de miere si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecul astfel obtinut se deshidrateaza cel putin 12 ore, pana capata consistenta unui sirop. Se pastreaza in recipiente inchise, din sticla, in frigider.

Se poate utiliza ca si topping pentru salate sau diverse mancaruri, adaugandu-le acestora o savoare discreta, sau ca si sirop natural, in diverse cocktailuri (curand voi reveni si cu alte postari pe aceasta tema).

Un comentariu:

  1. hei, asteptam sa revii cu ideile tale legate de utilizari interesante a unor fructeb exotice, de obicei mancate si atat!

    RăspundețiȘtergere