miercuri, 21 iulie 2010

Roua florilor, elixir magic

In satele noastre romanesti sunt binecunoscute legendele despre gingasele bobite de apa ce acopera firele de iarba si florile, inainte de revarsatul zorilor.
Se pare insa ca proprietatile magice ce le-au fost atribuite acestora, in decursul timpului, au un fundament real, stiinta demonstrand recent ca apa capata valente cu totul deosebite sub influenta plantelor, elementelor, sau chiar gandurilor cu care este inconjurata. Astfel, picaturile de apa preiau proprietatile plantei, incarcandu-se cu puterea tamaduitoare a acesteia. Apa este rezultata din condensarea particulelor minuscule ce plutesc suspendate in aer, prin contact cu petalele sau frunzele plantelor, fiind astfel o apa "vie", de inalta puritate.
In plus, micile picaturi de apa reflecta in ele atat pamantul, plantele inconjuratoare, cat si intrega bolta cereasca, astrele, ceea ce le incarca si le maresc potentialul curativ.
Pentru a beneficia de virtutile miraculoase ale acestora, trebuie doar sa cautam, inainte de rasaritul soarelui, roua de pe flori sau iarba, sa ne atingem palmele de acestea, apoi fata, de mai multe ori. Astfel, tenul se va netezi si va capata stralucire, iar diferitele probleme ale pielii se vor atenua.
Iata cum, din nou, natura ne dezvaluie din nebanuitele sale remedii, atat de simple si la indemana noastra.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu