luni, 26 iulie 2010

Caisele, tratamentul parfumat al tenului

Caisele, fructe delicioase cu aroma inconfundabila, pot deveni cu usurinta un ingredient veritabil in ritualurile noastre de ingrijire a pielii.
Iata cateva idei prin care putem valorifica minunatul potential al acestora.
Apa de fata cu caise:
Cateva caise proaspete se mixeaza in blender, sucul rezultat se amesteca cu apa minerala, in proportii egale, apoi se strecoara (prin tifon sau strecuratoare); in final, se adauga si sucul de la o jumatate de lamaie. Se pastreaza in frigider, in sticlute cu pulverizator, pentru cel mult cateva zile. Pentru un efect cat mai tonic si revitalizant, este recomandabil sa se foloseasca intotdeauna foarte rece.
Este o lotiune racoroasa, 100% naturala, ideala pentru improspatarea fetei in zilele calduroase de vara. Este foarte placuta in utilizare, prin pulverizari usoare, revigorand tenul si lasand in urma un parfum suav.
Crema exfolianta din caise:
2 caise coapte, proaspat mixate in blender, se amesteca cu 2 lingurite de malai si cateva picaturi de ulei de masline. Se aplica pe piele, se lasa sa actioneze cateva minute, apoi se maseaza cu el fata, pentru eliminarea celulelor moarte, a impuritatilor si curatarea in profunzime a tenului.
Masca pentru ten uscat si sensibil:
Pasta de caise mixate se amesteca cu o lingurita de miere si o lingurita cu ulei de masline. Se aplica pe fata, se lasa sa actioneze 30 minute, apoi se curata cu apa calduta.
Masca pentru ten gras:
2 caise mixate in blender se amesteca cu o lingura cu argila si cateva picaturi cu zeama de lamaie. Se aplica pe fata si se lasa cca 20 minute. Apoi se indeparteaza prin miscari circulare cu ajutorul unui cub de gheata, iar la final se spala fata cu apa rece. Tenul va ramane cu o placuta senzatie de proaspat, inviorat si curat.
Beneficiile utilizarii caiselor in ingrijirea tenului:
  • puternic efect de neutralizare a radicalilor liberi, datorita continutului mare de beta-caroten
  • efect antiacneic, datorat vitaminelor A si C
  • cresc fermitatea pielii
  • efect hidratant
  • efect revigorant pentru tenul obosit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu