joi, 23 iunie 2011

S.N.Lazarev, binecunoscutul terapeut rus: Schimbarea celorlalti incepe cu schimbarea noastra

Surse:
http://dincolo-de-limite.blogspot.com/2011/01/sn-lazarev-schimbarea-celorlalti-incepe.html
http://mysticway.bravehost.com/Lazarev.htmS.N. Lazarev este un terapeut rus contemporan. In cartile sale, explica, prin prisma experientei de vindecator, cauzele aparitiei bolilor. Explicatiile sale sunt in perfecta concordanta cu invataturile religioase.
In tratarea pacienţilor săi, S.N.Lazarev a observat că boala de fapt nu se vindecă, ci migrează de la un organ la altul, lucru dovedit şi în cazul metodelor convenţionale de tratament la care recurge medicina contemporană „oficială”. De pildă, un pacient vindecat de ulcer gastric revine după aproximativ două luni cu o serioasă afecţiune renală, iar la şase săptămâni după vindecarea acesteia, pacientul se îmbolnăveşte de plămâni... Asemenea cazuri, întâlnite cu sutele în practica sa, îl duc pe S.N.Lazarev la concluzia că, acţionându-se asupra bolii, se acţionează doar asupra efectului, cauza rămânând, în continuare, neschimbată. Lazarev meditează îndelung la acest fenomen, studiază cu seriozitate textele medicale şi filozofice ale Orientului antic, pentru a ajunge în cele din urmă la conceptul dekarmă. Karma, noţiune preluată din filosofia orientală şi identificată de multe ori cu destinul, reprezintă în viziunea lui S.N.Lazarev, „un mecanism de răsplătire a faptelor pământeşti”. Cunoscând acest mecanism, (iar scopul cărţii acesta este), omul îşi poate ameliora starea de sănătate, dar şi destinul.
In primele sale carti, Lazarev arata ca unele boli au la origini dezicerea de iubirea fata de semeni (in unele cazuri, fata de copii). Inca de atunci, lui Lazarev ii era clar ca psihicul, sanatatea, structurile spirituale, caracterul si destinul sunt unitare in plan subtil. Schimbarea unuia dintre aceste elemente produce modificarea celorlalte.
  • Ultimele carti ne prezinta concluziile terapeutului rus. Dupa ani de investigatii, Lazarev conchide ca bolile/accidentele si necazurile apar cand:
    1. Piramida de valori a persoanei respective e gresit alcatuita
    2. Persoana in cauza a pierdut din rezervele sale de iubire ( chi, qi, ki, energie )
    Altfel spus, omul poate trai ferit de boli si necazuri atata timp cat are o piramida corecta de valori si qi-ul sau e in crestere. Aceste doua conditii trebuie indeplinite simultan.
  • Ce e o piramida corecta de valori ? O asemenea piramida are in varful ei iubirea fata de Dumnezeu. Atasamentele fata de familie, fata de profesie, fata de ideea de corectitudine si dreptate, fata de valorile intelectuale, fata de relatii, fata de spiritualitate, fata de destinul fericit, fata de viata si dorinte trebuie sa ocupe locurile urmatoare. Problemele oamenilor deriva din faptul ca au pus valorile omenesti mai presus decat dragostea fata de Dumnezeu.
  • Boala si necazurile constituie un sprijin in procesul de regasire a Divinitatii si dispar la scurt timp dupa reorientarea bolnavului.
  • Dupa o perioada de pierdere a iubirii (chi-ului), omului i se ofera o purificare prin umilinta. Daca omul accepta umilinta, lucrurile se opresc aici. Daca nu o accepta, i se ofera, dupa un timp nu prea lung, o purificare prin boala.
  • In civilizatia noastra, purificarea prin boala e acceptata mai des decat purificarea prin umilinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu